Aardbeien weetjes

 

Aardbeienfeitjes:
8 aardbeien van gemiddelde grootte bevatten 45 caloriëen en bezorgen je meer vitamine C dan 1 sinaasappel.

Aardbeien zijn het enige fruit met zaad aan de buitenkant. Een aardbei heeft gemiddeld zo'n 200 zaadjes.

Aardbeien bevatten vezels en voedingsstoffen die goed zijn voor je algemene gezondheid, kans of hart- en vaatziekten verkleinen en je geheugen verbeteren.

Aardbeien worden nog altijd als lust opwekkend beschouwd. Vroeger kregen pas getrouwden een soep gemaakt van aardbeien, bernagie, dunne zure room en poedersuiker.

Aardbeien bevatten veel vitamine C. Daarnaast bevatten ze anti-oxydanten. Deze stoffen voeren afvalstoffen uit ons lichaam die anders onze cellen zouden kunnen beschadigen en mogelijk kanker kunnen veroorzaken. De rode kleurstof uit aardbeien is cholesterol verlagend. Aardbeien zijn ook goed voor de hersenen. Het eten van aardbeien zou een eenvoudige manier zijn om dementie tegen te gaan. 

Er zijn meer dan twintig soorten en van de geteelde aardbei zijn er vele honderden rassen.

De grootste aardbei ooit gewogen, woog wel 231 gram en werd in 1983 in Kent, Engeland gekweekt door de heer G. Anderson.

Aardbeien zijn gezond voor je huid door de hoge waardeVitamine C, water en de anti-oxydanten. Ze spelen een rol bij de bescherming van de huid.

Aardbeien bevatten veel voedingsstoffen maar weinig calorieën. Ze geven snel een voldaan gevoel. Daardoor eet je tijdens de maaltijd minder van andere voedingsmiddelen en ben je tussen de maaltijden door minder snel geneigd om te gaan snoepen. Je blijft daardoor gemakkelijker op gewicht. Snoepen zonder schuldgevoel dus.

 Van betacaroteen maakt het lichaam vitamine A. En die vitamine is van belang voor een goed gezichtsvermogen. Het eten van aardbeien dragen bij aan je dagelijkse portie betacaroteen.

Als je graag een stevige borrel drinkt is het verstandig om flink aardbeien te eten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het eten van aardbeien de schadelijke effecten van alcohol op de maag vermindert.  

De een zweert bij kleine aardbeien, die zouden echt het lekkerste zijn. Dan ander heeft liever een grote aardbei die zijn het zoetst. De grap is dat dit allebei waar is. Uit een aardbeienplant groeien namelijk meerdere bloemtakken die na elkaar in bloei komen. Daardoor zijn niet alle aardbeien tegelijk rijp. De eerste aardbeien van een plant zijn groot, de kleintjes zijn de laatste. Maar formaat zegt nog niets. De verdeling van de suikers, bepaalt hoe zoet de aardbei wordt. De aardbei die het eerst aan een bloemtak in bloei staat en bevrucht wordt, heeft geluk. Die krijgt als eerste alle goeds en de juiste mix zoet en zuur van de moederplant. Vaak zijn die eerste aardbeien groot en goed van smaak. Naarmate er meer aardbeien aan een plant komen, moeten de suikers over meer aardbeien worden verdeeld. Dat resulteert in minder zoete aardbeien die ook wat minder groot zijn. De nakomertjes zijn het zoetst. Het grootste deel van de aardbeien is dan geplukt. Die paar die over zijn, krijgen alle suikers. De aardbei die het eerst aan een bloemtak in bloei staat en bevrucht wordt, heeft geluk. Die krijgt als eerste alle goeds en de juiste mix zoet en zuur van de moederplant. Vaak zijn die eerste aardbeien groot en goed van smaak. Naarmate er meer aardbeien aan een plant komen, moeten de suikers over meer aardbeien worden verdeeld. Dat resulteert in minder zoete aardbeien die ook wat minder groot zijn. De nakomertjes zijn het zoetst. Het grootste deel van de aardbeien is dan geplukt. Die paar die over zijn, krijgen alle suikers. De aardbei die het eerst aan een bloemtak in bloei staat en bevrucht wordt, heeft geluk. Die krijgt als eerste alle goeds en de juiste mix zoet en zuur van de moederplant. Vaak zijn die eerste aardbeien groot en goed van smaak. Naarmate er meer aardbeien aan een plant komen, moeten de suikers over meer aardbeien worden verdeeld. Dat resulteert in minder zoete aardbeien die ook wat minder groot zijn. De nakomertjes zijn het zoetst. Het grootste deel van de aardbeien is dan geplukt. Die paar die over zijn, krijgen alle suikers.  De aardbei die het eerst aan een bloemtak in bloei staat en bevrucht wordt, heeft geluk. Die krijgt als eerste alle goeds en de juiste mix zoet en zuur van de moederplant. Vaak zijn die eerste aardbeien groot en goed van smaak. Naarmate er meer aardbeien aan een plant komen, moeten de suikers over meer aardbeien worden verdeeld. Dat resulteert in minder zoete aardbeien die ook wat minder groot zijn. De nakomertjes zijn het zoetst. Het grootste deel van de aardbeien is dan geplukt. Die paar die over zijn, krijgen alle suikers. 
Wij zijn lid van de Coöperatie Coforta U.A.
De verkoop van onze producten vindt plaats
via The Greenery B.V. Voor wekoop aan consumenten/derde hebben wij een ontheffing.