Recepten

Vruchtenbowl
Aardbeien-yoghurtijs
Aardbeien sorbetijs
Aardbeien tompoezen
Aardbeien muffins
Aardbeien-mango marguarita's
Aardbeien ijscake
Aardbeien milkshake
Kwark met aardbeien
Gevulde perziken met aardbeiensaus

 
vruchten bowl

(10-12 pers.)
1 (water)meloen
500 g aardbeien (gehalveerd)
250 g frambozen
250 g rode druiven (gehalveerd en ontpit
1 stevige appel (granny smith)
scheutje vruchtenlikeur (fraises des bois of crème de cassis)
1/2 l blik ananas of verse ananas in stukjes
2 flessen sprankelende witte wijn
1 l koolzuurhoudend water
muntblaadjes als garnering
evt. ijsblokjes

Voor een niet alcolholische bowl vervang je wijn door druivensap aangevuld met koolzuurhoudend water
Maak het fruit schoon, en snij het klein. Doe alles in een grote (glazen) schaal. Voeg likeur, wijn of sap en koolzuurhoudend water toe tot al het fruit bedekt is. Vind je het niet zoet genoeg kun je een scheutje limonadesiroop toevoegen.
Naar boven


aardbeien milkshake
(4 personen)
500 gram aardbeien
60 gram witte basterdsuiker
1 el citroensap
1/2 l vanille-ijs
2 dl koude melk

Was de aardbeien en maak ze schoon. Doe ze in de blender met het suiker en de citroensap of mix ze fijn met de (staaf)mixer.
Voeg het ijs toe en meng het erdoor. Voeg dan de melk toe. Verdeel de milkshake over 4 hoge glazen.
Naar boven
 


aardbeien tompoezen
(4 st.)
4 plakjes bladerdeeg
250 g aardbeien
250 ml slagroom
1 a 2 el suiker (voor de slagroom)
poedersuiker

Snijd de ontdooide plakjes bladerdeeg doormidden zodat rechthoeken ontstaan. Leg ze op een ingevette bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Laat ze in de voorverwarmde oven op 200°C ongeveer 10 minuten bakken tot ze bruin zijn. Laat ze afkoelen. Sla de slagroom stijf met de suiker. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Bedek een gebakken bladerdeegvorm met slagroom. en met aarbeien leg er weer bladerdeeg op en bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.
Naar boven


aardbeien-yoghurtijs
(4 p.)
500 g aardbeien
sap van 1 sinaasappel
300 ml yoghurt
200 ml slagroom
100 g witte basterdsuiker

Bewaar een paar mooie aardbeien als garnering.
Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Voeg citroensap, suiker en yoghurt toe. Klop de slagroom bijna stijf en schep deze voorzichtig door het aardbeienmengsel. Doe alles over in een plastic doos of schaal en plaats deze in de diepvries. Na een half uur goed doorscheppen en na een uur weer. Het ijs is klaar na 3 uur in de diepvries.
Naar boven


aardbeien sorbet ijs
(4 p.)
500 gram aardbeien
1 eetlepel citroensap
100 gram suiker
1 dl water

Verwarm water, citroensap en suiker en roer dit tot de suiker gesmolten is en een stroperige massa ontstaat. Laat even afkoelen. Maak de aardbeien schoon en pureer ze. Meng de puree met het stroopmengsel. Doe dit in een plastic doos of schaal en zet het in de diepvries. Na een half uur en een uur goed doorscheppen. Na drie uur in de diepvries is het ijs klaar.
Naar boven


aardbeien muffins
(12-18 stuks)
500 g bloem
150 g suiker
1 tl bakpoeder
3/4 tl kaneel
1/2 tl zout
350 g aardbeien (gewassen en schoongemaakt in stukjes)
225 ml karnemelk
75 g boter
zakje vanillesuiker
1 ei
2 eiwitten
1 1/2 el suiker

muffin bakvorm of papieren cakevormpjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg de gewassen en schoongemaakte stukjes aardbeien toe. Maak een kuiltje in het midden.
Meng de karnemelk, de gesmolten boter, vanillesuiker, ei en eiwitten.
Schenk dit in het kuiltje van het droge mengsel en roer het voorzichtig door elkaar tot het net gemengd is.
Verdeel het over 12 grote muffinvormpjes of 18 kleine vormpjes. Strooi de 1 1/2 el suiker over de muffins. Zet ze in de oven en bak ze 25-30 min op 180°C.
Naar boven


aardbeien-mango marguaritas
(6 personen)
120 ml tequila
75 ml sinaasappelsap
25 ml citroensap
2 el suiker
2 mango's in blokjes
500 g aardbeien
10 ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in de blender en voeg er 1 voor 1 de ijsblokjes aan toe. Schenk het mengsel in cocktailglazen.
Naar boven


aardbeien ijs-cake
(6-8 personen)
1 l vanilleijs
1 cake
200 ml amaretto
250 g amandelspijs (baukje)
750 g aardbeien
2 el honing
2 el limonadesiroop (bosvruchten of grenadine)
cakevorm
plastic folie

Zet het ijs even voor gebruik in de koelkast zodat het zachter wordt. Leg een groot stuk plastic folie in de cakevorm. Snij de cake in plakken en bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met 3/4 van de cake. Hou nog 1/4 cake achter.
Sprenkel de amaretto over de cake in de vorm. Snij de 3/4 van het amandelspijs in dunne plakjes en verdeel die over de cake. Hou 1/4 over. Maak de aardbeien schoon en pureer ze in de keukenmachine of door een zeef. Meng de honing door de aardbeienpuree. Schep de helft van het aardbeienmengsel door het ijs. Vul de cakevorm met het ijs. Leg de rest van het amandelspijs erop en de rest van de cake. Vouw het plastic folie dicht en en zet het tenminste 1 uur in de vriezer. Door de rest van het aardbeienmengsel meng je de limonadesiroop. Voor het opdienen snijd je dikke plakken en serveer je het met de aardbeiensaus.
Naar boven


kwark met aardbeien
(4-6 personen)
500 g kwark
250 ml slagroom
2 el suiker
500 g aardbeien

Hou 4-6 aardbeien over voor de garnering. Rest van de aardbeien schoonmaken en kleinsnijden. Slagroom stijfslaan met suiker. Slagroom en aardbeien door kwark scheppen. Verdelen over coupes en garneren met aarbeien.
Naar boven


gevulde perziken met aardbeiensaus
8 bitterkoekjes
sap van 1 sinaasappel
250 g aardbeien
8 halve perziken, vers of uit blik
3 el suiker
2 eiwitten
3 el amaretto
bitterkoekjesijs

Verwarm de oven voor op 175°C. Verkruimel de bitterkoekjes en schenk de amaretto erover. Laat even staan. Maak de aardbeien schoon. Maak ze fijn door een zeef, met de staafmixer of blender. Meng sinaasappelsap en 2 el suiker door de aardbeienpuree. Bewaar de saus in de koelkast. Leg perziken met holle kant boven op een ingevette bakplaat. Sla het eiwit stijf. Schep het bitterkoekjesmengsel er voorzichtig door en vul de perziken ermee. 10-15 minuten in de oven bakken.
Leg 2 perzikhelften op een bordje en schenk er wat van de aarbeiensaus over en geef er een bolletje bitterkoekjesijs bij.
 




Wij zijn lid van de Coöperatie Coforta U.A.
De verkoop van onze producten vindt plaats
via The Greenery B.V. Voor wekoop aan consumenten/derde hebben wij een ontheffing.